buiten kweken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oorspronkelijk was de voliere klein, zonder sluis en na verloop van tijd zo volbegroeid dat de vogels nauwelijks meer te zien waren.Dit overigens tot groot genoegen van de vogels die overal nestjes maakten en een enorme hoeveelheid jongen grootbrachten. Zo had een stelletje Goudbuikjes in één seizoen 14 jongen op stok gekregen. 

De bomen en het hoge gras weggehaald, een sluis aangebouwd, nieuw gaas aangebracht, het geheel een aantal malen geverfd en de voliere is weer klaar voor de komen jaren. het linker gedeelte is ingericht voor een aantal nonnen. De begroeiing bestaat uit diverse grassen, waaronder olifandsgras. Dir gras groeit per jaar dik 2 mtr en is bijzonder geschikt om de nagels van de nonnen te laten slijten. Pas op bij het langslopen want olifandsgras is erg scherp en een snee in arm of hand is snel opgelopen. In het begin van de winter worden de uitgegroeide grassen teruggeknipt tot een centimeter of 15 boven de grond.

De voliere is tegen de schuur aangbouwd, waardoor de vogels door een gat in de muur de binnenhokken kunnen bereiken.  Tevens worden een tweetal ruimten gebruikt als uitvliegkooi voor jonge vogels. De nachthokken en de uitvliegkooien zijn verlicht van 06.00 uur tot 21.00 uur. 

Wanneer het hard vriest doe ik 's nachts de schuifjes naar de nachthokken dicht en laat die dicht totdat de temperatuur voor de vogels buiten weer dragelijk is geworden. De temperatuur in de nachthokken ligt rond de 10 graden, een beetje afhankelijk van de instraling van de zon. Vanaf 1 april zijn de schuifjes dag en nacht open zodat de vogels zowel binnen als buiten kunnen overnachten.