Geelbuikortholaan / acaciagors

Sinds een aantal maanden ben ik in het bezit van twee koppels geelbuikgorzen of acaciagorzen. Jaren had ik er naar uitgekeken, maar nu in de winter van 2019 was het lot mij gunstig gezind en kon ik op twee verschillende locaties een koppel bemachtigen. Zoeken op Google leerde me dat niet veel informatie is te vinden over deze prachtige vogels. Van de eerste verkoper kreeg ik wat informatie over de huisvesting en het voer, de eigenaar van het tweede koppel was een handelaar die niet veel wist te vertellen over de vogels. 

Voeren doe ik nu met een mengeling van putterzaad en gorzenzaad. Daarnaast krijgen de vogels een samenstelling van en universeelvoer en eivoer in een verhouding 1 op 1. Soms worden wat ontdooide pinkies gegeven. De vogels doen het op dit voer goed en zijn in prima conditie.

Omdat ik van de leveranciers van beide koppels alleen mondeling de toezegging kon krijgen dat het werkelijk een mannetje en een vrouwtje was heb ik een DNA geslachtstest uit laten voeren. Gelukkig bleek na een paar dagen wachten in spanning dat het inderdaad twee koppels waren.

Momenteel, het is nu midden maart 2019, zitten de vogels in de nachthokken van de volière, in afwachting van beter weer waarna ze naar buiten kunnen en hopelijk een geschikte nestplaats weten te vinden. Later meer